«Δύναμη στη φιλία»

Έχοντας τη μεγαλύτερη εμπειρία, μαζί με τον ΓΑΣ Ιάλυσος, στα διεθνή Τουρνουά Φιλίας, η ομάδα μπάσκετ κορασίδων / παγκορασίδων της Ντάτσα και ο προπονητής της, Μουράτ Καρσλί (Murat Karslı), διατηρούν τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς καθώς κάθε διοργάνωση προσφέρει στις νεαρές αθλήτριες την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από το μπάσκετ, καινούριους ανθρώπους και ν’ αποκτήσουν ξεχωριστές εμπειρίες.
Ο κ. Καρσλί αναφέρεται στα οφέλη της συνεργασίας με ΓΑΣ Ιάλυσος και τη δημιουργία του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου: «Με τον ΓΑΣ Ιάλυσο δημιουργήθηκε αυτό το τουρνουά Φιλίας Αιγαίου. Χάρη σ’ αυτό το τουρνουά, δόθηκε η ευκαιρία στα μικρότερα παιδιά της Ντάτσα να πάνε στο εξωτερικό και να κάνουμε φιλικούς αγώνες μπάσκετ με τη φιλική γείτονα χώρα, την Ελλάδα. Τα παιδιά κατάφεραν ν’ αποκτήσουν εμπειρίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να είναι αντίπαλοι μέσα στο παρκέ και φίλοι έξω.
Εμείς οι προπονητές και οι παράγοντες γνωρίσαμε αξιόλογους προπονητές και παράγοντες ομάδων και μέσα απ’ αυτούς μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τους γονείς των παιδιών. Αυτομάτως, επεκτάθηκαν οι γνωριμίες και οι φιλίες μας.
Οι αθλήτριές μου, με πίστη και σιγουριά για τις ικανότητές τους, κατάφεραν να αναδειχθούν. Έτσι αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των αθλητριών μου. Γι’ αυτό το λόγο, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου, με στόχο ν’ αυξηθούν και τα αγωνιστικά μας τμήματα».
Για τη Ντάτσα, είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Ρόδο, επομένως είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καινούριο: «Για τη νέα γενιά της ομάδας μου, θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για το νέο αγωνιστικό έτος. Οι νέες αθλήτριες της Ντάτσα θέλω, όπως και οι παλιότερες, ν’ αποκτήσουν νέες φιλίες και να διασκεδάσουν μεταξύ τους.
Ελπίζω και στοχεύοντας πάντα στο παρκέ, να παίξουν με συναγωνισμό κυριαρχούμενες από φιλικά και αγωνιστικά συναισθήματα. Το βασικό το άφησα για το τέλος, η μεγαλύτερη προσδοκία μας είναι να δυναμώσουμε τα δεσμά φιλίας ανάμεσα στη χώρα μας και τη χώρα σας».
Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Στην Ιαλυσό, εξίσου με τα τμήματα υποδομής να έχουν πάντοτε προτεραιότητα. Στη Ντάτσα, ο κ. Καρσλί τονίζει ότι «το μπάσκετ για την πόλη μας είναι ένα πολύ αγαπημένο άθλημα. Η πόλη της Ντάτσα είναι ένα πολύ καλό παράρτημα του μπάσκετ στην Τουρκία με πολλές επιτυχίες.
Εδώ και περίπου δέκα χρόνια είμαστε πρώτοι στο νομό μας, τα ΜΟΥΓΛΑ, και κάθε χρόνο κατακτάμε πρωταθλήματα σε διάφορες κατηγορίες. Γεγονός που μας κάνει να παίρνουμε μέρος και στο πρωτάθλημα όλης της Τουρκίας.
Χάρη στην επιτυχία της Ντάτσα, στη Διεύθυνση Αθλητισμού του νομού μας αυξήθηκαν οι αγωνιστικές ομάδες».
Το έκτο διεθνές Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου (18-20 Ιουνίου) αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΓΑΣ Ιάλυσος κι έχει τη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού.

Πηγή: www.12sports.gr

Delicrop.com

Start a Conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *