«Πάνω απ’ όλα η φιλία»

Εν όψει της έναρξης του 6ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ κατηγορίας κορασίδων που θα διεξαχθεί από 18 έως 20 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού με την επωνυμία «Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου», ο προπονητής της προσκεκλημένης ομάδας από την Κω, ΑΕ Δικαίου, Δημήτρης Τζομάκας αναφέρεται στο αρχικό κίνητρο συμμετοχής στη διοργάνωση, στα οφέλη του σωματείου ενώ ανακαλεί στη μνήμη του δύο χαρακτηριστικές αναμνήσεις από τη μέχρι τώρα συνεργασία με τις υπόλοιπες συμμετέχουσες ομάδες.
«Πρώτα μας έγινε μια πρόταση φιλοξενίας το Σεπτέμβριο του 2014 στη Ντάτσα και θα ήταν τουλάχιστον αγενές να μη συμμετέχουμε. Επιπλέον κίνητρο, οι αγώνες των αθλητριών του συλλόγου και των γονέων στο εξωτερικό να γνωρίσουν ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και η ευκαιρία να συνάψουμε σχέσεις για να δείξουμε ότι, παρά τις κάθε είδους διαφορές, τα παιδιά είναι αυτά που θα μεταφέρουν μέσα από το μπάσκετ μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και πάνω απ’ όλα φιλίας.
Τα οφέλη είναι πολλαπλά μα κύρια πάνω στα παιδιά γιατί έζησαν και ζουν κάτι διαφορετικό, βλέπουν την οργάνωση ομάδων από άλλη χώρα, την κουλτούρα τους και κυρίως τη φιλοξενία τους. Όλες, λοιπόν, αυτές τις εμπειρίες τις μεταφέρουν στους γονείς, στους φίλους και βέβαια στα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου.
Ιδιαίτερα φέτος έχουν τη χαρά να ζήσουν αυτή την εμπειρία ακόμα έξι μικρότερα κορίτσια του συλλόγου αφού θα αγωνιστούν και οι παγκορασίδες και η αποστολή μας φτάνει τις 19 αθλήτριες. Μεγάλη χαρά για την ΑΕ Δικαίου γιατί δείχνει ότι είναι ζωντανός σύλλογος με συνεχή αγωνιστική δράση σε όλα τα επίπεδα όλο το χρόνο.
Οι χαρακτηριστικές αναμνήσεις είναι δύο: η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και φιλίας με τις υπόλοιπες ομάδες της Ντάτσα, του Μαρμαρίς και του Ιάλυσου τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά για όλα όσα έχουν κάνει και ιδιαίτερα το φίλο Γιώργο Χατζηκαλημέρη γιατί συνεχίζει ακόμα να μας μαθαίνει τι σημαίνει φιλοξενία και πώς οργανώνονται άψογα τα τουρνουά. Επίσης, η διοργάνωση του τουρνουά στην Κω πέρυσι το Μάιο από την ομάδα μου το οποίο στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του ΔΟΠΑΒΣ».
Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου 2016 αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΓΑΣ Ιάλυσος, έχει τη στήριξη του Δήμου Ροδίων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης / Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου.

Πηγή: www.12sports.gr

Papagouras

Start a Conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *